Edi Bon govori o kosmosu 18. februara u DOB

Izvor: B92, 16.Feb.2017, 19:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Edi Bon govori o kosmosu 18. februara u DOB

Na dan zatvaranja izložbe "Zvuci kosmosa" Ivana Bona u Domu omladine Beograda 18. februara Edi Bon će održati predavanje "Zvuci svemira".

Edi Bon, zaposlen u Astronomskoj opservatoriji u Beogradu, govoriće na koji način mi možemo osluškivati svemir, kao i o oscilacijama koje do nas stižu iz svemira, noseći informaciju o oscilacijama unutar tih sistema i objekta.

Pored toga što se radio antene mogu koristiti za osluškivanje kosmosa, kao i objekata u svemiru >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << (kompaktne zvezde, dvojni i višestruki sistemi na bliskom rastojanju, orbitirajuće planete), takođe, prikupljeni podaci mogu da se pretvore u zvuk, jer su u osnovi svih tih pojava oscilacije.

Metode zasnovane na analiziranju oscilacija koje potiču iz svemira pružaju naučnicima velike mogućnosti u proučavanju fizičkih procesa koji se tamo odigravaju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.