Džoni Roten o supruzi: Svi su je otpisali, ja je ne dam

Izvor: B92, 26.Apr.2021, 17:47

Džoni Roten o supruzi: Svi su je otpisali, ja je ne dam

Džon Lidon (65), kako je pevaču pravo ime, i njegova supruga Nora Foster u braku su već 41 godinu, a njoj su doktori pre nekoliko godina dijagnostifikovali Alchajmerovu bolest.

Slavni muzičar i član grupa "Sex Pistols" i PIL nedavno je otvoreno govorio o tome kako trenutno izgleda njegov život i zašto se povukao iz javnosti - u potpunosti je posvećen negovanju svoje 14 godina starije supruge Nore Foster (78) koja boluje od Alchajmerove bolesti.

"Negujem Noru non >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stop i to je prilično samoubilački. Tu su i momenti kada sam jako tužan, ali to jednostavno moram da prihvatim", rekao je u intervjuu za britanske medije legendatni panker, koji kaže da on kuva i da vreme uglavnom provode kod kuće gledajući komedije, jer je Nora na novim mestima dezorijentisana i mozak mora da joj bude relaksiran.

Džon je više puta rekao da nema nameru da Noru smesti u neki dom, te da je njeno stanje razlog zašto se prethodnih godina povukao iz javnosti.

"Nora se ne seća određenih situacija ili ljudi, ali s seća mene. Još je tu i to je osoba koju volim već više od 40 godina. To se nikada neće promeniti. Naravno, imamo problema, ali ljudi inače imaju svakakvih problema", rekao je Lidon, dodajući da "Nora može da se seti određene situacije koja se dogodila pre 25 godina, ali stvari koje su bile pre 10 minuta joj samo nestanu iz pamćenja. Njeno sećanje je poput slagalice koja se uništava s vremenom i ja pokušavam da je održim čitavom".

Par živi na relaciji Engleska i Kalifornija, gde imaju i kuće, a Džon je kod kuće sa suprugom sve vreme. Ponekad mora da je okupa i presvuče, ali srećan je što nije još potpuno zavisna od drugih ljudi.

"Doktori su mi rekli da će biti sve gore, ali trudim se da ostanem pozitivan i da uživam u svakom trenutku koji još imamo. Sedimo kod kuće, gledamo komedije, i to je to" - iskren je muzičar.

"Ona me ne zaboravlja. Sve drugo zaboravlja, ali ne i mene. Znam da će se to pretvoriti u nešto zaista, zaista užasno, ali nosimo se s tim i trudimo se da zadržimo dostojanstvo. Mislim, bilo bi lako pobeći i reći: "Oh, to nije moja odgovornost, stvari više nisu iste". Dođavola sa takvim stavom", rekao je Roten za "Dejli mejl" i dodao da joj se obavezao "za zauvek" i da dalje ostaje pri tome i da je ponosan na to što za nju radi najbolje što može.

Džon se oženio lepom naslednicom nemačkog izdavačkog carstva davne 1979. godine.

Par nije imao decu, ali je Džon prihvatio Norinu ćerku iz prvog braka Arijanu kao sopstveno dete. Nažalost, Arijana je preminula od raka dojke u 48. godini pre 11 godina, kada su se Nori i pojavili prvi znaci Alchajmerove bolesti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.