Džoni Holidej: Da nisam pevač, išao bih u rat protiv džihadista

Izvor: B92, 22.Nov.2015, 16:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džoni Holidej: Da nisam pevač, išao bih u rat protiv džihadista

Veteran francuske muzike Džoni Holidej izjavio je da bi bio spreman da uzme oružje u borbi protiv džihadista iz Islamske države koje je nazvao "kriminalcima" i "ludacima", da nije pevač, preneli su danas francuski mediji.

"Da nisam pevač, uzeo bih oružje u ruke i išao bih u rat", rekao je Holidej (72) i dodao da je ono što su islamisti učinili "odvratno". Holidej je otkazao koncert u subotu uveče u Briselu zbog terorističkih pretnji u glavnom gradu Belgije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Pevač je obećao da će održati još jedan koncert u Briselu 27. marta 2016. pored redovno zakazanog koncerta dan ranije. Holidej se požalio da mu je u sredu uveče pozlilo posle koncerta na istoku Francuske, navodeći kao razlog da ga je "izuzetno pogodilo" to što se desilo u Parizu 13. novembra kada je u terorističkim napadima poginulo najmanje 130 osoba.

Poznati francuski pevač je rekao da je nekoliko njegovih prijatelja poginulo u napadu na koncertnu salu Bataklan u Parizu. Holidej je izuzetno popularan u Francuskoj, gde ga smatraju muzičkim idolom i "francuskim Elvisom Prislijem".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.