Džoan Kolins surovo iskrena: Abortirala sam sa 27 godina, dete bi mi uništilo karijeru

Izvor: B92, 15.Okt.2023, 12:33

Džoan Kolins surovo iskrena: "Abortirala sam sa 27 godina, dete bi mi uništilo karijeru"

U 90. godini, Džoan Kolins je odlučila da progovori o Holivudu i seksizmu.

"Holivud se mnogo promenio jer su ga uglavnom preuzele korporacije, a korporacije su te koje sada prave filmove. Svaki film ima poruku, a meni je dosta poruka", rekla je ona za Njujork post.

Otišla je da vidi letnji megahit sa Margo Robi, Barbi, koji je posvećen osnaživanju žena. "Mislim da je Robi sjajan i da su svi glumci dobri, ali nisam oduševljena. Ipak, vremena su se promenila... >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << To je ono što mladi ljudi danas žele, pretpostavljam."

U svojim memoarima, Behind the Shoulder Pads, Kolins opisuje kako se borila protiv seksualnih napada filmskih izvođača nakon što ju je Merilin Monro upozorila na holivudske vukove - a izdvojila je Derila Zanuka, tadašnjeg potpredsednika produkcije u 20th Century Fox-u.

Nekoliko dana kasnije, piše Kolins, Zanuka je napada. "Udišući dim cigare preko puta mene, prosiktao je, 'Nisi imala nikoga dok me nisi pronašla, dušo. Ja sam najveći i najbolji i mogu celu noć.' Bila sam toliko šokirana, pa sam samo otrčala na set“, kaže glumica.

Zvezda takođe piše o pobačaju u 27. godini nakon što je zatrudnela sa tadašnjim verenikom Vorenom Bitijem. Seća se trenutka kada je saopštila vest Bitiju. "'Trudna?' upitao je zbunjenim glasom malog dečaka. 'Kako se ovo dogodilo?'", piše ona.

"To je Batlerovo. Ili je to možda Bezgrešno začeće", rekla sam sarkastično. "Ovo je strašno", rekao je on." Kolinsova jasno stavlja do znanja da njena karijera ne bi preživela da je rodila dete. Ona napominje da su rane 1960-e bile "mračni dani za žene i devojčice".

Abortus je tada bio ilegalan praktično svuda. U strahu da će završiti u skrivenoj klinici, Biti ju je otpratio do bivšeg hirurga u Nju Džersiju. Ujutro kada je zahvat bio zakazan, Kolins je pokušala odustati od njega.

Ali 23-godišnji Biti, čija je karijera tek krenula, rekao joj je: "Dušo, ne možemo. Ne možemo to... Dete bi nam sada uništilo obe karijere. Znaš da bi. " Glumica kaže da je "vrištala od besa" u junu 2022. kada je Vrhovni sud SAD eliminisao ustavno pravo na abortus.

Kolins je potom imala troje dece, Taru i Sašu Njulija, sa svojim drugim mužem, glumcem i kompozitorom Entonijem Njulijem, i Kejti, sa trećim mužem, Ronom Kasom, kao i četvoro unučadi. "Da sam imala dete u 20-im godinama, ne bih imala karijeru“, zaključila je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Abortirala je sa 26 godina, zbog karijere! Glumica Džoan Kolins otvorila dušu o surovom Holivudu

Izvor: Piplmetar.rs, 15.Okt.2023

Glumica Džoan Kolins je odlučila da u 90. godini progovori o Holivudu i seksizmu. Džon Kolins, glumica i spisateljica, imala je zavidnu karijeru, ali u kojoj je bilo mnogih kako dobrih, tako i loših strana.. – Holivud se mnogo promenio jer su ga uglavnom preuzele korporacije, a korporacije su te...

Nastavak na Piplmetar.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.