Džared Leto slavi 50. rođendan: Oca je izgubio sa 8 godina, a zbog majke je postao umetnik

Izvor: B92, 26.Dec.2021, 22:19

Džared Leto slavi 50. rođendan: Oca je izgubio sa 8 godina, a zbog majke je postao umetnik

Američki glumac i frontmen grupe "30 Seconds to Mars", Džared Leto, poznat je po svojoj predanosti glumačkim ulogama, a tokom karijere nije žalio ni svoju psihu niti telo. Danas slavi 50. rođendan.

Glumac koji nikada ne stari, kako je prozvan u javnosti, rođen je 26. decembra 1971. godine u Luizijani. Kada je bio dečak, najbolji mu je prijatelj bio stariji brat Šenon. Ipak, glumac nije imao lako djetinjstvo. Otac mu je ostavio majku Konstans i oženio se ponovo kada su dečaci >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bili mali, a kada je Leto imao samo osam godina, tata mu je počinio samoubistvo.

Drugi suprug njegove majke, Karl Leto, usvojio je braću i dao im svoje prezime. Radio je u vazduhoplovstvu, pa se porodica često selila. Međutim, i ovaj brak njegove majke se raspao.

Leto je prvi posao dobio kada je imao samo 12 godina. Tada je prao posuđe u malenom restoranu, a četiri godine kasnije zaposlio se kao vratar.

Za sva svoja postignuća, Džared zahvaljuje svojoj majci zbog koje se zaljubio u umetnost. Prvi instrument koji je glumac naučio da svira bio je klavir. Od detinjstva je obožavao muziku pa ni ne čudi kako mu se ona pretvorila u veliku karijeru.

1992. godine s ruksakom i nekoliko stotina dolara preselio se iz Njujorka u Los Anđeles. Hteo je da postane reditelj. Mislio je kako mu je najbolji put do toga kroz glumu pa je počeo da vežba i prijavljuje se za glumačke uloge. Uskoro je dobio malu ulogu u sitkomu "Wilder Camp".

Mladi Leto šest godina kasnije već je bio uspešan glumac. Glumio je u filmu "Tanka crvena linija" uz Šona Pena (61) i Džordža Klunija (60). Premijera kultne drame "Rekvijem za snove" 2000. godine, konačno je smestila Džareda među velike zvezde Holivuda.

Zbog uloge u tom filmu izgubio je 13 kilograma, a sprijateljio se s pravim zavisnicima od droge iz Bruklina kako bi se što bolje uživeo u ulogu.

"Upoznao sam devojku i nekoliko dana kasnije prijateljica mi je rekla da je umrla u bolnici zbog predoziranja", prisetio se glumac u jednom intervjuu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.