Država uvodi drastičnu meru: Telefoni, tableti i pametni satovi će biti zabranjeni u učionicama

Izvor: B92, 04.Jul.2023, 17:33

Država uvodi drastičnu meru: Telefoni, tableti i pametni satovi će biti zabranjeni u učionicama

Holandska vlada danas je saopštila da će mobilni telefoni, tableti i pametni satovi biti zabranjeni u učionicama od 1. januara sledeće godine.

Vlada Holandije navodi da će korišćenje tih uređaja biti dozvoljeno samo ukoliko su potrebni tokom časova o digitalnim veštinama, iz medicinskih razloga ili za osobe sa invaliditetom, prenosi Rojters.

"Iako su mobilni telefoni isprepletani sa našim životima, njima nije mesto u učionici", rekao je holandski ministar >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << obrazovanja Robert Dijkgraf.

On je naveo da učenici treba da budu u stanju da se koncentrišu, kao i da im treba dati priliku da dobro uče. "Mobilni telefoni su smetnja, to pokazuju naučna istraživanja.

Moramo da zaštitimo učenike od toga", poručio je Dijkgraf. Zabrana je rezultat sporazuma između ministarstva, škola i nevladinih organizacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.