Doktor koji je je operisao Kiću Slabinca: Na respiratoru, ali nije životno ugrožen

Izvor: B92, 14.Avg.2020, 23:05

Doktor koji je je operisao Kiću Slabinca: Na respiratoru, ali nije životno ugrožen

Regionalni mediij preneli su u petak da je hrvatski pevač Krunoslav Kićo Slabinac (76) nakon operacije srca u zagrebačkom Kliničkom centru u teškom je stanju i bori se za život. Međutim, za kardiohirurg koji ga je operisao tvrdi da je pevač sada bolje.

Regionalni mediji preneli su da je Slabinac trenutno u indukovanoj komi nakon što je došlo do komplikacija, iako operacija nije trebalo da bude komplikovana. Zagrebačka televizija RTL navela je da mu se stanje zakomplikovalo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pošto su nakon prve operacije usledile još dve, što je bilo previše za njegov organizam i da je zbog toga uveden u indukovanu komu.

Međutim, prema saznanjima portala 24sata.hr, Kićo je imao vrlo ozbiljnu bolest, zbog koje je imao operaciju, ali sada je pevačevo srce u redu.

Dr Hrvoje Gašparović, koji je operisao Kiću rekao je da je pevač imao vrlo ozbiljnu koronarnu bolest koja mu je zahvatila sve krvne žile i prognoze su bile veoma loše.

Zbog toga je prof.dr. Gašparović obavio ugradnju tri premosnice i kaže da je Kićino srce sada potpuno u redu. No postoji drugi problem, a to je prekomerna kilaža.

Zbog toga mu prsna kost ne zaceljuje kako bi trebalo. Posledica toga su respiratorni problemi, a kada je kašljao, popucale su žice s kojima su kardiokirurzi zatvarali prsnu kost. Pokušali su ponovno spojiti fragmente prsne kosti, no to nije bilo moguće.

"Kićo Slabinac nije stavljen ni u kakvu komu, kako kažu neke neproverene informacije, već je sediran lekovima i stavljen na respirator, da se odmori i da njegova prsna kost zaceli. Kićo je budan, ali pod lekovima, i pod monitoringom na jedinici intenzivnog lečenja. Nije životno ugrožen", rekao je prof.dr. Gašparović, dodajući da bi Kićo, s obzirom na dobro stanje srca, već bio kod kućeda nije ovih dodatnih problema.

Kićo Slabinac je rođen 1944. godine u Osijeku, a proslavio se u celom regionu sedamdesetih godina prošlog veka.

Kao pevač, kompozitor, gitarista i aranžer ostvario je velike uspehe širom bivše Jugoslavije i pobednik je mnogih manifestacija na Balkanu, poput Beogradskog proleća, festivala u Opatiji, Splitu i drugih.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.