Dobitnik džekpota od skoro 430 mil. $ još nije došao po nagradu

Izvor: B92, 09.Maj.2016, 12:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dobitnik džekpota od skoro 430 mil. $ još nije došao po nagradu

Dobitnik gotovo 430 miliona dolara na američkoj lutriji "Pauerbol” još nije došao da podigne nagradu, ali je slavlje organizovano u prodavnici u Nju Džersiju u kojoj je kupljen dobitni tiket.

Pobedničku kombinaciju brojeva imao je samo jedan loz, vredan 429,6 miliona dolara, a kupljen je u okrugu Merker u Nju Džersiju. Nije poznato da li je vlasnik loza jedna ili više osoba.

Zvaničnici lutrije izjavili su u nedelju da je karta prodata u jednoj radnji trgovinskog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << lanca "7-Eleven" u glavnom gradu Nju Džersija Trentonu.

Radnik Luis Sandoval izjavio je lokalnim medijima da nema ideju ko bi dobitnik mogao da bude i da su on i njegove kolege bili "zapanjeni" kada su saznali da je karta prodata u njihovoj radnji.

Jučerašnji džekpot je sedmi najvredniji dobitak u istoriji "Pauerbola", ali nije prvi put da je višemilionski dobitak američke lutrije otišao u Nju Džersi. Pobednička srećka vredna više od 380 miliona dolara izvučena je u istom okrugu 2013. godine.

Nagradna igra "Pauerbol" igra se u 44 savezne države u SAD, u Portoriku i na Devičanskim ostrvima.

Šanse za osvajanje glavne nagrade bile su jedan prema 292,2 miliona.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.