Izvor: B92, 31.Avg.2018, 11:52 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Đuveč na bakin način: Ovakvo jelo još niste probali
Đuveč spada u jedno od najlepših i najizdašnijih jela, zbog čega se često nalazi na spisku najboljih predloga za ručak. Sada vam otkrivamo bakin recept kakav, sigurni smo, do sada niste nikada probali.
Potrebno je:
Priprema:
U činiju iseckati peršunov list, pa dodati izdrobljen beli luk, malo ruzmarina, bosiljka i majčine dušice, zatim suvog začina i soli i maslinovog ulja.
Filom dobro namazati ribu i ostaviti da malo odstoji.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Na ulju propržiti seckanu glavicu luka i papriku, pa dodati seckano sve povrće da se malo izdinsta. Zatim dodati opran pirinač, naliti vodom, smanjiti i na tihoj vatri kuvati da se skuva i voda uvri.
U tanjiru izmešati brašno, kukuruzno brašno i malo aleve paprike. Svako parče ribe uvaljati u brašno, pa ga staviti u izdinstano povrće.
Staviti u rernu na 200 stepeni i peći oko 30 miuta da se riba ispeče i porumeni.
Izvor i foto: Bakina kuhinja