Diskovi s prepeličjim jajima i kobasicom

Izvor: B92, 06.Jul.2010, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Diskovi s prepeličjim jajima i kobasicom

Ukoliko mislite da je palenta dosadna i da ste sa njom već učinili sve što se može, okrenite se plodovima mora i napravite laka i kreativna jela sa neobičnim sastojcima koja će vam zagolicati nepca.

Foto: Michele Tabozzi

Recepte ustupio magazin "Sale&Pepe"


Za 8 osoba potrebno je: 200 g skuvane palente od žutog kukuruznog brašna debljine 5-6 mm, 8 prepeličjih jaja, 40 g oljuštene sveže >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kobasice, 4 kašike maslinovog ulja, par grančica sveže žalfije, so i biber.

Uključite rernu na 180˚C. Okruglom modlom za biskvite prečnika 6 cm isecite 8 diskova iz hladne palente, poređajte ih na pleh obložen papirom za pečenje i prebacite u rernu da se zagreju.

Na vatru stavite dublji tiganj, sipajte 2 kašike ulja, pa kad se zagreje, razbijte jaja, posolite ih i pržite oko minut, dok belance potpuno ne očvrsne. Preostalo ulje zagrejte u drugom tiganju i propržite izmrvljenu kobasicu sa 1 listom žalfije. Izvadite diskove palente iz rerne, na svaki postavite po 1 prženo jaje, posolite, dopunite kobasicom i s pomalo žalfije, pobiberite i poslužite.

Priprema: 15 minuta

Kuvanje: 10 minuta

Trošak: 418-540 din.

110 kcal po porciji

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.