Izvor: B92, 06.Jul.2010, 16:45 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Diskovi s prepeličjim jajima i kobasicom
Ukoliko mislite da je palenta dosadna i da ste sa njom već učinili sve što se može, okrenite se plodovima mora i napravite laka i kreativna jela sa neobičnim sastojcima koja će vam zagolicati nepca.
Foto: Michele Tabozzi
Recepte ustupio magazin "Sale&Pepe"
Za 8 osoba potrebno je: 200 g skuvane palente od žutog kukuruznog brašna debljine 5-6 mm, 8 prepeličjih jaja, 40 g oljuštene sveže >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kobasice, 4 kašike maslinovog ulja, par grančica sveže žalfije, so i biber.
Uključite rernu na 180˚C. Okruglom modlom za biskvite prečnika 6 cm isecite 8 diskova iz hladne palente, poređajte ih na pleh obložen papirom za pečenje i prebacite u rernu da se zagreju.
Na vatru stavite dublji tiganj, sipajte 2 kašike ulja, pa kad se zagreje, razbijte jaja, posolite ih i pržite oko minut, dok belance potpuno ne očvrsne. Preostalo ulje zagrejte u drugom tiganju i propržite izmrvljenu kobasicu sa 1 listom žalfije. Izvadite diskove palente iz rerne, na svaki postavite po 1 prženo jaje, posolite, dopunite kobasicom i s pomalo žalfije, pobiberite i poslužite.
Priprema: 15 minuta
Kuvanje: 10 minuta
Trošak: 418-540 din.
110 kcal po porciji