Devojke, bežite od mišićavih tipova!

Izvor: B92, 30.Jun.2012, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Devojke, bežite od mišićavih tipova!

Poznato je da devojke vole da vide muškarca sa lepo izvajanim mišićima, ali ako je verovati istraživanju na Univerzitetu Vestminster, mišićavi tipovi su loš materijal za dečka.

Istraživanje je obuhvatilo 327 heteroseksualnih muškaraca, od kojih je trećina bila slobodna, a rezultati su zapanjujući: Što je muškarac mišićaviji, to ima jača seksistička uverenja i izraženiju mržnju prema ženama.

Povezanost između seksističkih razmišljanja i mišićavosti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ima veze sa tradicionalnim ulogama polova: Muškarci koji veruju da su žene niža vrsta i ne veruju u jednakost polova skloniji su uklapanju u stereotip o jakom muškarcu koji svojom fizičkom pojavom iskazuje superiornost, kažu autori istraživanja.

Istraživači upozoravaju i na sledeće: U društvima u kojima je uloga muškarca kao osobe koja se brine o porodici sve manje izražena, neki od njih će pokušati da dokažu svoju snagu i važnost upravo oblikovanjem tela.

Foto: FreeDigitalPhotos.net

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Devojke, bežite od mišićavih tipova!

Izvor: medio.rs, 30.Jun.2012

Poznato je da devojke vole da vide muškarca sa lepo izvajanim mišićima, ali ako je verovati istraživanju na Univerzitetu Vestminster, mišićavi tipovi su loš material za dečka.

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.