Devojka zbog neslane šale završila doživotno u invalidskim kolicima: Taj dan će pamtiti zauvek VIDEO

Izvor: B92, 30.Jun.2023, 08:05

Devojka zbog neslane šale završila doživotno u invalidskim kolicima: Taj dan će pamtiti zauvek VIDEO

Provela je sedam meseci na rehabilitaciji i morala je mnogo toga da nauči da radi drugačije, a svoju borbu redovno deli na TikToku gde je prati oko 2,3 miliona ljudi

Jedna Amerikanka je jedva preživela zbog tuđe, neslane "šale". U pitanju je Džesika Tavil, 24-godišnja paraplegičarka iz SAD koja je u invalidskim kolicima od 2014. godine. Taj dan, 15. novembar, kada joj se dogodila kobna nezgoda, kaže da nikada neće zaboraviti.

Naime, Džesika je bila sa prijateljima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kada se pojavio čovek kojeg nije poznavala, a koji je na to mesto došao sa drogom i alkoholom u rukama.

Stvari su ubrzo izmakle kontroli. Pijani i drogirani su je kidnapovali kao od šale, strpali u auto i odvezli na neki pusti put. Ignorisali su njene vapaje da želi da ide kući.

"Kada smo došli do tog puta, vozač je zaustavio automobil i istovremeno stavio nogu na gas i kočnicu, pri čemu je pregoreo na točkovima. Izgubio je kontrolu nad automobilom i zabio se u drvo", prisetila se ona.

Njene povrede nakon ove stravične saobraćajke su bile veoma teške - zadobila je povredu vrata i kičmene moždine, a glava joj je bila toliko povređena da se videla lobanja.

"Bolničari su mi rekli da sam izgubila mnogo krvi i znali su da moram što pre da stignem u bolnicu jer inače neću preživeti. Odvezli su me do obližnjeg fudbalskog igrališta, odakle su me helikopterom prebacili na intenzivnu negu", rekla je ona.

Nakon što se oporavila dovoljno da napusti intenzivnu negu, provela je čak sedam meseci na rehabilitaciji. Potom se vratila kući, ali je ostala trajno vezana za invalidska kolica. Kaže da je morala da nauči mnoge stvari da radi drugačije, a svoju borbu redovno deli na TikToku, gde je prati oko 2,3 miliona ljudi.

Nedavno je objavila video u kojem je ujak nosi na leđima da bi videla atrakciju u Libanu na čiji se vrh ne može doći invalidskim kolicima. Stavio ju je na leđa i nosio bezbrojnim stepenicama. Njena majka i baka nosile su za sobom kolica.

"Bilo je jako vruće i videlo se da je moj ujak jako umoran", rekla je ona i dodala da ima najboljeg ujaka na svetu.

Na drugom snimku je rekla da je izgubila omiljenu sandalu dok je obilazila Liban, jer nije mogla da oseti da li ima cipele ili ne. Bila je očajna, pa joj je majka predložila da to postavi na Instagram jer tamo ima dosta pratilaca, posebno iz tih krajeva.

Ubrzo ju je nazvao jedan muškarac i rekao joj da mu kaže gde se tačno kreće kako bi on krenuo u potragu za njenom sandalom. Nije prošlo mnogo vremena pre nego što ju je pozvao u video poziv i pokazao joj sandalu. Bila je presrećna.

"Osećala sam se kao Pepeljuga", rekla je.

Na drugom snimku pokazala je kako je upoznala mladića, koji joj je vratio sandalu i predložio joj da je stavi na leđa i odnese niz stepenice do reke da joj pokaže gde ju je našao, na šta je ona pristala. Kada ju je spustio u kolica, otišao je po sandalu i stavio joj je na nogu, baš kao u modernijoj verziji Pepeljuge.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.