Deo Isusove kolevke vraća se u Vitlejem: Relikvija dostupna posetiocima muzeja

Izvor: B92, 30.Nov.2019, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deo Isusove kolevke vraća se u Vitlejem: Relikvija dostupna posetiocima muzeja

Komad drveta za koji se veruje da je deo jasli Isusa Hrista biće vraćen u Vitlejem nakon što je bio u Evropi više vekova.

Papa Franja naredio je da relikvija veličine kolevke bude preneta iz rimska bazilike Svete Marije Velike u Isusov rodni grad kao poklon.

Relikvija, koja je bila u Rimu od 7. veka, nakratko je izložena u Jerusalimu, pre nego što nastavi put za Vitlejem, da bi tamo stigla u vreme proslave božićnih praznika, prenosi BBC.

Mali deo Isusove >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kolevke završio je u Rimu nakon što ga je jerusalimski patrijarh Sveti Sofronije poklonio tadašnjem papi Teodoru I. Od tada je bila izložena u bazilici Svete Marije Velike, gde je veliki broj hodočasnika dolazio da joj se pokloni.

Iako će najveći deo relikvije ostati u Rimu, povratak malog komada u Vitlejem je široko pozdravljen u hrišćanskom svetu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.