Dečko ne želi da je oženi: Da li da ćutim ili postavim ultimatum?

Izvor: B92, 19.Nov.2023, 15:16

Dečko ne želi da je oženi: "Da li da ćutim ili postavim ultimatum?"

Jedna je žena na društvenim mrežama ispričala da partner s kojim je u vezi već 11 godina nikako ne želi da je zaprosi, zbog čega je odlučna da dečku postavi ultimatim.

"Sa dečkom sam koji ima 33 godine, već gotovo 11 godina. Živimo zajedno već oko devet godina i osećam da smo došli do tačke kada bi bilo razumno venčati se - napisala je dodavši i da se ona osjeća spremnom za takav korak već poslednjih pet godina veze, te da je tu osetljivu temu s njim pokrenula >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << već mnogo puta.

"On bi se uglavnom samo nasmejao i rekao ''da, valjda je vreme'', no njegov ton i izrazi lica pokazivali su da ne bi tebalo da ga shvatim ozbiljno i nisam znala oseća li se on zaista tako ili tako samo kaže”.

Pre tri godine ga je, kaže, direktno pitala da li je razmišljao o vereničkom prstenju, na što joj je on odgovorio da mora da kupi novi auto. Takođe, spomenuo je i da ona nije završila fakultet, pa je najbolje da pričekaju do tada. Odlučila je da ostane sa njm u vezi i da završi fakultet, a on je u međuvremenu otplatio svoj automobil pa je, kaže, ponovo osetila da je pravo vreme za temu braka.

Druga opcija

"Mislila sam da će sada novac koji je dolazio za automobil štedeti za prsten, ali prošlo je nekoliko godina, a on je sav taj novac potrošio na tetovaže i igrače konzole. Što je u redu, novac je bio njegov i može ga trošiti kako želi, no samo kažem da je tim stvarima dao prioritet“, napisala je.

Kako je navela, kada ga je poslednji put pitala o venčanju rekao je da je ''brak samo nešto za što mladi ljudi misle da bi trebalo ispoštovati, kao što su i deca i kupovina kuće ili stana''.

"Odgovorila sam da ja želim to nešto, želim se da se udadm, napravim svadbu, a zatim dobiti decu. Mislim da sam jasno iznela svoj stav, no njemu očigledno nije stalo do nečega što je meni važno ili tome ne pridaje nikakav značaj, a ja želim da on misli kako je to važan sledeći korak u našoj vezi, čak i da mu bude važno samo jer je važno meni", dodala je ova devojka u svojoj objavi.

Bez obzira na sve, kaže, ne želi da odbaci njihovu 11-godišnju vezu samo zato što joj nije stavio prsten, no istovremeno ne vidi drugu opciju.

"Takođe, ne znam da li bih pristala na to da se ne udam i da zajedno zasnujemo porodicu, a kasnije da mu ne zamerim zbog toga što nije insistirao na venčanju.

"Da li bi bilo glupo postaviti neko vremensko ograničenje koliko sam još spremna da čekam? Ili bi bilo gluplje ćutati o tome“, zapitala se ova devojka.

Korisnici Reddita pisali su različite komentare.

"Ostavi ga. Nije mi jasno zašto si čekala ovoliko. Postavljanje ultimatuma neće ništa promeniti. Možeš ga prisiliti da se oženi tobom, ali da on to stvarno želi, već bi napravio. Spakuj se i idi; i potraži nekoga ko želi isto što i ti”, napisala je jedna.

“On očigledno ne želi da se oženi tobom. Nađi nekoga ko želi jer taj tip ne može biti jasniji. A ultimatum je jednostavno očajan. Već ti je rekao da vam ciljevi nisu usklađeni. Zašto ga još uvek proganjaš? Imaj malo samopoštovanja", grubo je dodala druga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.