Dečak preminuo zbog TikTok izazova: Predozirao se lekovima

Izvor: B92, 18.Apr.2023, 20:56

Dečak preminuo zbog TikTok izazova: Predozirao se lekovima

Džejkob Stivens umro je zbog predoziranja antialergijskim lekovima koji su sadržali antihistaminike, a koje je uzeo kako bi učestvovao u izazovu na TikToku poznatom pod nazivom "Benadryl Challenge", a čiji je cilj bio izazivanje halucinacija.

U američkoj saveznoj državi Ohajo preminuo je dečak (13) Džejkob Stivens od predoziranja lekovima koje je uzeo u okviru izazova "Benadryl Challenge" na društvenoj platformi TikTok, prenosi vijesti.me.

Stivens je odmah nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << incidenta prebačen u bolnicu i stavljen na respirator, ali uprkos svim intervencijama nakon šest dana izgubio je životnu bitku, objavio je NDTV.

Navedeno je da je Stivens umro zbog predoziranja antialergijskim lekovima koji su sadržali antihistaminike, a koje je uzeo kako bi učestvovao u izazovu na TikToku poznatom pod nazivom "Benadryl Challenge", a čiji je cilj bio izazivanje halucinacija.

Džastin Stivens, otac deteta koje je izgubilo život, rekao je da je njegov sin bio kod kuće s prijateljima na dan izazova i dodao: "Ta doza (12-14 komada) leka bila je previše za njegovo telo".

Stivensova baka je takođe kazala:

"Od sada ću učiniti sve što je u mojoj moći da osiguram da drugo dete ne doživi istu stvar“.

Roditelji preminulog dječaka uključili su se u kampanju vršenja pritiska na vlasti da se uvede ograničenje starosne granice za kupovinu pomenutih lekova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.