Dečak koji piški dobio zaštitnu masku FOTO

Izvor: B92, 11.Maj.2020, 18:24

"Dečak koji piški" dobio zaštitnu masku FOTO

Simbol grada Brisela Maneken pis dobio je zaštitnu masku u znak solidarnosti sa građanima koji se bore protiv koronavirusa.

U Belgiji je od početka pandemije koronavirusa preminulo 8.500 ljudi. Od početka pandemije, građani Brisela su samoinicijativno stavljali medicinske maske na bronzanu figuru ”dečaka koji piški”.

Ovoga puta Maneken pis je dobio masku koja je za njega i skrojena, a na kojoj se nalazi zastava Belgije i crvena srca. Iz uprave grada kažu da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u pitanju nije i zvanični kostim dečaka koji piški, koji bi morao da uključi i odgovarajuće odelo i obuću.

Maneken pis u svom zvaničnom muzeju ima preko 1.000 kostima koje oblači povodom obeležavanja značajnih datuma i praznika.

Među kostimima je i srpska narodna nošnja iz Šumadije, uključujući i šajkaču i opanke, koju Maneken pis već tradicionalno oblači na Dan državnosti Rebublike Srbije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.