Dečaci i trener sa Tajlanda na Olimpijadi u Argentini

Izvor: B92, 08.Okt.2018, 08:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dečaci i trener sa Tajlanda na Olimpijadi u Argentini

Trener i 12 dečaka sa Tajlanda koji su izvučeni iz pećine u julu, učestvovali su u nedelju na Omladinskoj olimpijadi u Argentini i odigrali prijateljski meč protiv prestižnog argentinskog omladinskog kluba River Plejt.

Kako prenosi AP, to je za dečake koji žele da postanu profesionalni fudbaleri, bilo "ostvarenje sna".

Omladinske olimpijske igre počele su u Argentini 6. oktobra, trajaće do 18. oktobra, a na njima učestvuje skoro 4.000 atleta starosti između >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 15 i 18 godina, napominje agencija.

Predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomas Bah dečake je opisao kao "hrabre" i kazao da su oni "svima pokazali važnost sportskih vrednosti", a hiljade ljudi aplaudirale su mladom timu.

Dečaci i njihov trener postali su poznati javnosti nakon što su 23. juna ostali zarobljeni u pećini na Tajlandu. Njih su pronašli britanski ronioci, a svi su izvučeni u spasilačkoj misiji koja je bila završena 10. jula.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Dečaci i trener sa Tajlanda bili na Olimpijadi u Argentini

Izvor: B92, 08.Okt.2018

Trener i 12 dečaka sa Tajlanda koji su izvučeni iz pećine u julu učestvovali su u nedelju na Omladinskoj olimpijadi u Argentini i odigrali prijateljski meč protiv prestižnog argentinskog omladinskog kluba River Plejt.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.