Deca ometaju zdrav život mladih američkih roditelja

Izvor: S media, 16.Apr.2011, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deca ometaju zdrav život mladih američkih roditelja

Deca starosti do pet godina, u znatnoj meri ometaju svoje mlade roditelje da vode zdrav život - da budu dovoljno fizički aktivni i da se zdravo hrane, ukazalo je istraživanje u Medicinskom centru pri Univerzitetu američke savezne države Minesote.

Istražujući način života više 1.500 mladih odraslih Amerikanaca (prosečne starosti 25 godina), tim iz Mineapolisa je utvrdio da mlade majke više nego njihove vršnjakinje koje nemaju deceu prijavljuju konzumiranje zaslađenih >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << bezalkoholnih pića i zasićenih masti, prenosi Reuters.

Mlade majke takođe u proseku prijavljuju svega 2,5 sati umerene fizičke aktivnosti nedeljno, dok su mlade Amerikanke bez dece u proseku sedmično fizički aktivne nešto preko tri sata.

Mladi američki očevi prosečno su fizički aktivni manje od 5,5 sati nedeljno, dok su njihovi vršnjaci bez dece fizički aktivni gotovo sedam sati.

Dečje svađe su korisne za razvoj

Zbog razvoda deca su neuspešnija i kraće žive

Simbioza

Verovatno manjak vremena i energije utiče i na pribegavanje "brzoj" hrani, bogatijoj kalorijama i nezdravim mastima - makaronima sa sirom, pohovanoj piletini itd., ali to se začudo odnosi samo na majke a ne i na mlade očeve, koji se hrane isto kao i muškarci bez dece.

Mlade majke sklone su i da budu nešto teže od žena koje nemaju decu, jer dnevno u proseku konzumiraju 400 kalorija više, ali kod nekih je to i posledica činjenice da su iz trudnoće izašle tokom prethodnih godinu dana.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.