Deblji smo nego što mislimo?

Izvor: Domino Magazin, 24.Dec.2012, 10:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deblji smo nego što mislimo?

Evo koliko i evo zašto...

Novo istraživanje tvrdi da smo svi deblji nego što mislimo da jesmo. Posebno će žene podcenjivati svoju kilažu.

Tako je prosečna žena 2,30 kilograma teža nego što zapravo veruje da ima kilograma. U kasnim tridesetim su najoptimističnije prema svojim kilogramima i uverene su da imaju barem tri kilograma manje. Muškarci podcenjuju svoju težinu za skromnih 1,5 kilograma.

Psiholozi kažu da je reč o zabludi optimizma, budući >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << da se i muškarci i žene pokušavaju uveriti da nisu daleko od veličine koju bi hteli da imaju, kaže psiholog Andrina McCormack i dodaje da se to dešava zbog pritiska društva i okoline da budemo tanji nego što jesmo.

"Žena može imati 68 kilograma, ali misli da će ako obuče crnu haljinu i našminka se, imati 63 kilograma. To su samo puste želje", kaže Andrina.

Nastavak na Domino Magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.