Danas se održava Beograd Prajd: Evo kojim ulicama će proći učesnici, najavljen i koncert

Izvor: B92, 09.Sep.2023, 09:16

Danas se održava "Beograd Prajd": Evo kojim ulicama će proći učesnici, najavljen i koncert

Okupljanje je u 16 sati, dok će okupljeni krenuti u šetnju u 17.00 iz parka Manjež

Danas, 9. septembra u Beogradu se održava "Prajd šetnja", odnosno Parada ponosa. .

"Beograd Prajd“ je najavio da će okupljeni iz parka Manjež, ići Nemanjinom i ulicama Kneza Miloša i Kralja Milana, pa Trgom Nikole Pašića do Doma Narodne skupštine, a zatim ponovo ulicom Kneza Miloša i Nemanjinom do parka Manjež, gde je planiran koncert.

Naveli su da tokom šetnje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << neće biti dozvoljene parole i transparenti sa natpisima koji nisu u skladu sa vrednostima i politikama „Beograd Prajda“. To, kako su ukazali, uključuje poruke mržnje na nacionalnoj, verskoj ili etničkoj osnovi, diskriminaciju, uvrede, homofobiju, transfobiju..

Okupljanje u parku Manjež počinje u 16.00, a ulazni punktovi biće u Ulici Kralja Milana, kod Hotela Moskva, na raskrsnicvi Resavske i Birčaninove, na raskrsnici Resavske i Mišarske, i u Ulici kralja Milana sa Trga Slavija.

„Prajd šetnja“ centralnim gradskim ulicama Beograda počeće danas u 17.00 iz parka Manjež, gde je početak okupljanja zakazan za sat ranije.

„Beograd Prajd“ je najavio da će okupljeni iz parka Manjež, ići Nemanjinom i ulicama Kneza Miloša i Kralja Milana, pa Trgom Nikole Pašića do Doma Narodne skupštine, a zatim ponovo ulicom Kneza Miloša i Nemanjinom do parka Manjež, gde je planiran koncert.

Naveli su da tokom šetnje neće biti dozvoljene parole i transparenti sa natpisima koji nisu u skladu sa vrednostima i politikama „Beograd Prajda“. To, kako su ukazali, uključuje poruke mržnje na nacionalnoj, verskoj ili etničkoj osnovi, diskriminaciju, uvrede, homofobiju, transfobiju..

Okupljanje u parku Manjež počinje u 16.00, a ulazni punktovi biće u Ulici Kralja Milana, kod Hotela Moskva, na raskrsnicvi Resavske i Birčaninove, na raskrsnici Resavske i Mišarske, i u Ulici kralja Milana sa Trga Slavija

Na punktovima će, pored policije, biti licencirano obezbeđenje, organizatori i volonteri i svako ko pristupi šetnji i koncertima dobiće narukvicu neophodnu za učešće.

U parku Manjež je planiran koncert od 19.00 na kojem će nastupiti Filip Baloš, Bejbi Motorola, Filarri, Tam, Dzipsi i Lazar Ćirković, a najavljeni su i dreg nastupi i DJ setovi.

Beograd Prajd se održava pod sloganom „Nismo ni blizu“ kojim se naglašava, kako su saopštili organizatori, da se LGBTI+ zajednica u Srbiji suočava sa nasiljem i diskriminacijom, i da njihovi zahtevi nisu ispunjeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.