Dalaj Lama poljubio dečaka u usta: Tražio da mu sisa jezik VIDEO

Izvor: B92, 10.Apr.2023, 17:17

Dalaj Lama poljubio dečaka u usta: Tražio da mu sisa jezik VIDEO

Dalaj lama se izvinio nakon što su se pojavile optužbe za neprimereno ponašanje zbog ljubljenja dečaka u usta i traženja da mu "posisa njegov jezik" na javnom događaju u Indiji. Susret se dogodio kraljem februara u hramu dalaj lame, a na njemu je bilo oko 100 dečaka.

Dalaj lama Tenzin Gjatso, najsvetija osoba u tibetanskom budizmu, živi u egzilu u Indiji od 1959. godine, kada je Tibet anektirala Kina. U video-snimkuu koji je postao viralan, vidi se kako je jedan od mlađih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << studenata pristupio mikrofonu na događaju i pitao dalaj lamu da li može da ga zagrli.

87-godišnji dalaj lama rekao je dečaku da dođe do bine gde je sedeo. Pokazujući na svoje obraze, čuje se kako govori "prvo ovde", nakon čega ga je dete poljubilo i zagrlilo.

Dalaj lama je zadržao dečaka, rekavši "mislim i ovde" i zatim ga poljubio u usta. "I posisaj moj jezik", rekao mu je, izvukavši jezik napolje, čelo uz čelo s dečakom. Dete je brzo izvuklo svoj jezik i htelo je da se pomeri, dok se dalaj lama smejao i ponovno ga privlačio u zagrljaj dok se publika tome smejala.

Duhovni vođa potom je razgovarao s dečakom, savetujući mu da traži one koji "stvaraju mir i sreću" i da "ne sledi ljudska bića koja uvek ubijaju druge ljude", pre nego što ga je poslednji put zagrlio.

Kako se video-snimak brzo proširio internetom, mnogi su osudili taj potez, nazivajući ga neprimerenim, skandaloznim i odvratnim. Kontroverza je podstakla izvinjenje iz kabineta dalaj lame, koji je rekao da je njegovo ponašanje bilo nevino i zaigrano.

"Njegova svetost želi da se izvini dečaku i njegovoj porodici kao i mnogim prijateljima širom sveta, zbog boli koju su njegove reči mogle uzrokovati. Njegova svetost često se na nevin i zaigran način šali s ljudima koje upoznaje, čak i u javnosti i pred kamerama. Žali zbog incidenta", stoji u izvinjenju. Ovo mu nije prva kontroverza. Godine 2019. izazvao je negodovanja nakon što je sugerisao da bi dalaj lama, ako se vrati kao žena, trebalo da bude privlačnija, zbog čega se njegov kabinet takođe izvinjavao, prenosi Index.hr.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.