Da li verujete naučnicima?

Izvor: Domino Magazin, 29.Jun.2011, 20:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li verujete naučnicima?

Ništa nije baš kao što se čini, pa čak ni nauka, pošto je Greenpeace došao do šokantnih informacija

Dokumenti do kojih je došao Greenpeace otkrivaju da je Dr. Willie Soon, stručnjak u Centru za astrofiziku Harvard-Smithsonian i jedan od najuglednijih svetskih naučnika koji je izrazio sumnju u klimatske promene bio finansiran od strane velikih kompanija zagađivača.

Soon je godinama tvrdio da globalno zagrevanje i promene klime nemaju nikakve veze sa ljudskim >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << aktivnostima i industrijom već da su posledica drugih faktora.

Naučnik je od naftnih kompanija i proizvođača uglja finansiran još od 2001. godine, što je veoma indikativan pojam. Soon je priznao da je primao novac ali negira da je to uticala na njegova istraživanja.

Da, baš mu verujemo.

Nastavak na Domino Magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.