Da li vam treba 200 megapiksela?

Izvor: Domino Magazin, 26.Maj.2011, 15:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li vam treba 200 megapiksela?

Hasselblad snima fotografije u najvećoj rezoluciji do sada koje će vam biti previše čak i ako ste indženjer u NASA

Bacite pogled na ovaj Hasselblad foto aparat koji se zove H4D-200MS. Sigurno već mislite - dobro pa?

Pa dragi naši, ovaj švedski macan ima neverovatnih 200 megapiksela. Zato i košta 45.000 dolara, ali će vam pružiti takve trenutke zabave kakve niste mogli ni da sanjate. Ipak, situacija je malo komplikovanija, ali rezultat je podjednako impresivan. >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << Ovaj model zapravo ima senzor od 50 megapiksela, ali će aparat napraviti četiri snimka rezervisanog za četvrtinu kadra kako biste dobili sliku od 200 megapiksela. Za ceo poduhvat mu je potrebno oko 30 sekundi, a fajl koji će izaći iz foto kuhinje ima 600 MB.

To znači da ćete moći da snimate vašu golu devojku, ali samo ako je veoma mirna. U tom slučaju ćete imati uvid u najsitnije detalje njenog tela, što ste sigurno oduvek želeli.

Nastavak na Domino Magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.