Da li mogu da isključe Internet u Srbiji?

Izvor: Domino Magazin, 04.Dec.2012, 11:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li mogu da isključe Internet u Srbiji?

Analiza otkriva kolika je šansa da se to dogodi

Pre nekoliko dana Sirijske vlasti su isključile Internet! Da, bukvalno cela zemlja je ostala bez konekcije sa statkom sveta. Na taj način su pokušali da otežaju komunikaciju pobunjenika u ovoj zemlji zahvaćenoj sukobima.

Možda se pitate da li je moguće da se to dogodi i u Srbiji!

Evo analize koja prikazuje zemlje sveta i verovatnoću da njihovi građani ostanu bez neta. Srbija spada u zemlje gde postoji >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << veoma mali rizik da neko isključi Internet. Što je zemlja tamnija to je veća šansa da se to dogodi.

Od čega to zavisi?

Od broja Internet provajdera i veza sa ostatkom sveta. Što ih je više, to je manja verovatnoća da će vlast ili neko drugi uspeti da isključi celu zemlju! A kako u Srbiji postoji priličan broj nezavisnih Internet provajdera, teško da bi nekome pošlo za rukom da iseče toliko kablova!

Cela mapa vam je u ispod a ako vas zanima šta bi se desilo da neko stvarno isključi Internet kliknite ovde!

Nastavak na Domino Magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.