Da li konzumiranje piletine povećava rizik od kancera - šta su pokazala istraživanja?

Izvor: OkRadio.rs, 05.Jun.2025, 09:27

Da li konzumiranje piletine povećava rizik od kancera - šta su pokazala istraživanja?

Studija iz južne Italije izazvala je zabrinutost među potrošačima, tvrdeći da konzumiranje više od 300 grama živine nedeljno može biti povezano sa većim rizikom od gastrointestinalnih karcinoma i smrtnosti od svih uzroka. Rezultati su izazvali zabrinutost među potrošačima jer dovode u pitanje konvencionalno mišljenje da su piletina i ćuretina zdravi izvori proteina, piše Medical News Today.   Studija je otkrila da ljudi koji su jeli više od 300 grama piletine ili ćuretine nedeljno imaju 27 odsto veći rizik od smrtnosti od svih uzroka i 2,3 odsto veći rizik od kancera digestivnog trakta (2,6 odsto kod muškaraca), prenosi Centar Zdravlja.   Ono što je takođe...

Nastavak na OkRadio.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta OkRadio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta OkRadio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.