Da li joj se sviđa vaša brada?

Izvor: B92, 05.Mar.2012, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li joj se sviđa vaša brada?

Rezultati nedavnog istraživanja, objavljeni u časopisu "Behavioral Ecology", pokazuju da većina žena ne voli kada muškarci puštaju bradu. One, naime, smatraju da ih brada čini manje privlačnim, dok psiholozi navode da bradati muškarci deluju agresivnije i starije.

Naučnici nude mnoge razloge o tome zašto muškarcima raste brada: od toga da ona ima ulogu da štiti delikatnu kožu od sunca, do toga da štiti vilicu u tučama.

Postoje neke teorije i da je brada >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << znak jakog imunog sistema. Teorija glasi da se sve bakterije i bacili skupljaju na dlakama brade, i ako muškarac može da ostane zdrav i bez nje – onda ima izuzetno jak imuni sistem.

Žene bi trebalo da privlače jaki i zdravi muškarci, međutim, prethodna istraživanja o tome da li su brade privlačne pripadnicama lepšeg pola dala su različite rezultate tako da su naučnici sa Novog Zelanda i iz Kanade odlučili da naprave još jednu studiju na tu temu.

20 muškaraca slikali su sa bradom i bez nje; slike je pogledalo više od 200 žena koje su ih rangirale po atraktivnosti. Žene i iz Kanade i sa Novog Zelanda muškarce bez brade stavile su na vrh liste.

Kada su naučnici slike pokazali muškarcima oni su odgovorili da su bradati muškarci izgledali starije i agresivnije.

Međutim, ima i jedne pozitivna stvar za one koji vole "frizuru” na licu: sa njom izgledaju autoritativnije jer brada čini da ih više poštuju – naročito drugi muškarci.

Foto: imagerymajestic / FreeDigitalPhotos.net

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ako želite da osvojite ženu, obavezno se obrijte

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Mar.2012

LONDON - Rezultati nedavnog istraživanja, objavljeni u časopisu "Behavioral Ecology", pokazuju da većina žena ne voli kada muškarci puštaju bradu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.