Da li ćemo za sedam godina svedočiti novom poglavlju klimatskih promena? VIDEO

Izvor: B92, 02.Nov.2023, 22:18

Da li ćemo za sedam godina svedočiti novom poglavlju klimatskih promena? VIDEO

Arktik ostaje bez leda do 2030. godine, makar je tako najavio direktor nacionalnog centra za podatke o snegu i ledu u SAD-u.

Da li ćemo zaista za sedam godina svedočiti novom poglavlju klimatskih promena i suočiti se sa posledicama globalnog zagrevanja? I šta bi otapanje leda u ovoj regiji značilo za ostatak planete? O svim klimatskim promenama koje nas očekuju, ali i o zimskoj sezoni u Srbiji, govorio je u 150 minuta Vladimir Đurđević, klimatolog.

"Pre 30 godina, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kada su klimaktolozi najavljivali ovakav razvoj situacije, delovalo je da to nije blizu, ali pošto je u međuvremenu su sve te nelagodnije nteme vezane za klimu postale jako blizu, a neke od njih se vež dešavaju i one su posledice toga što manje -više nismo ništa uradili", navodi Vladimir Đurđević.

Da li će transformacija ka zelenim izvorima energije pomoći u očuvanju životne sredine i zaustavljanju nagle promene klime?

"Zanmljivo je da je u toku prošle ali i ove godine proizvedeno više energije iz obnovljivih izvora, nego što su pojedinačni izvori bazirani na fosfornim gorivima".

Šta je klimatolog Vladimir Đurđević još rekao kao i kakvi zimsku sezonu predviđa, pogledajte u video-prilogu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.