Da li ONI treba da TO rade samo u svoja 4 zida?

Izvor: Domino Magazin, 22.Sep.2014, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li ONI treba da TO rade samo u svoja 4 zida?

Ili ipak smeju i na ulici

Danas je počela Nedelja ponosa u Beogradu. Biće izložbi o gej i LGBT tematici, predavanja, a na kraju bi trebalo da se održi i Parada ponosa. I kao i obično ponovo na ove vesti vidimo komentare poput:

"nemam nista protiv sta ce ko da radi u svoja CETIRI ZIDA a ovo marsiranje po ulici deluje SRAMNO"



Ali, nećemo se ovog puta baviti teškim pričama, već ćemo se samo malo vratiti u prošlost. Evo šta su sve >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << ljudi do nedavno smeli da rade SAMO U SVOJA ČETIRI ZIDA, odnosno evo stvari koje su bile zabranjene, društveno neprihvatljive, osuđivane i koje su takođe morale da se brane! Krenimo redom!

1

James Meredith je 1962. godine postao prvi crni student na Univerzitetu misisipi. Predsednik Kenedi je poslao 5.000 federalnih vojnika da ga brani od mase koja je mislila da crnci mogu to da rade samo u svoja četiri zida i da je njihova želja da zajedno studiraju bolesna i nenormalna!

2

Žene su ovako skandalozne kupaće kostime smele da nose ALI samo u svoja četiri zida, pa je Annette Kellerman i uhapšena 1907. godine zbog toga.

3

Žene u švajcarskom kantonu Appenzell nisu smele da glasaju na izborima sve do 1990. a u Kataru sve do 2007. godine.

4

Na slici su prikazane devojke koje po prvi put pokazuju gole noge u Torontu 1937. godine. Pre toga su to smele da rade, ali samo u svoja četiri zida.

5

Sve do 1956. godine crnci u Americi nisu smeli da idu u iste škole i voze se istim autobusima sa belcima. Segregacija je tek tada proglašena neustavnom, kao i zabrana braka između belaca i crnaca. Imali su čak i posebne toalete, čekaonice...

6

Žene su sve do sedamdesetih maraton mogle da trče ali samo u svoja četiri zida. Na slici je Kathrine Switzer koja trči maraton u Bostonu dok organizatori pokušavaju da je zaustave samo zato što je žena. POTPUNO BOLESNO, bar po standardima iz tog vremena

7

U Rusiji je sve do 197. godine seljacima bilo zabranjeno da napuštaju svoju zemlju.

8

Sokrat je osuđen na smrt zato što je kvario omladinu. A sve što je radio je to da ih je učio da kritički razmišljaju. Ali to je radio na gradskim trgovima a ne u svoja četiri zida.

9

Žene su do nedavno mogle da rade i zarađuju, ali samo u svoja četiri zida, a pravo na razvod im je i dalje zabranjeno u nekim društvima. U Saudijskoj Arabiji i dalje ne smeju da voze kola. Zato što tamo misle da je to bolesno i nenormalno!

10

U 16. veku ste smeli da se bavite naukom i govorite istinu o fizici i nebeskim telima, ali samo u svoja četiri zida. A zato što to nije radio samo u svoja četiri zida Galileo Galilej je osuđen od strane inkvizicije, a Džordano Bruno čak i ubijen, zato što je govorio tu bolest da se Zemlja okreće oko Sunca. Pričaj ti to, ali u svoja četiri zida Đordano, i šta mi deci da kažemo ako te vide, mora da su govorili tada.

11

U Južnoj Africi su sve do 1990. samo belci imali pravo glasa i posedovanja zemljišta. Seksualni odnosi između rasa su aparthejdom bili zabranjeni. Čak i u svoja četiri zida. Postojali su regioni u kojima je bio zabranjen pristup crncima.

Nastavak na Domino Magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.