Cveće zaista razoružava žene

Izvor: B92, 02.Jul.2012, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cveće zaista "razoružava" žene

Tradicionalni poklon – buket ruža, zaista može da osvoji žensko srce, bar ako imamo u vidu rezultate novog istraživanja u Francuskoj, prenosi britanski "Telegraf".

Psiholozi Univerziteta u Južnoj Bretanji otkrili su da cveće žene čini mnogo otvorenijim prema muškarcima. Ono čak ne mora biti poklon – dovoljno je da se nalaze u blizini nekih leja ruža ili lala.

Takođe, dokazano je da će žena pre dati broj nekom nepoznatom muškarcu, ako je presretne kod >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << cvećare, nego ako ga sretne u poslastičarnici ili butiku.

Univerzitet je regrutovao petoricu volontera koje su žene ranije ocenile kao privlačne. Oni su imali zadatak da prilaze ženama starosti između 18 i 25 godina na ulici i pokušaju da od njih dobiju broj telefona.

Oni su morali da se predstave, daju neki fin kompliment i zatraže broj kako bi s nekom od njih otišli na piće.

Od 600 žena, četvrtina (144) je pristala da da svoj broj telefona, ukoliko su im momci prišli u neposrednoj blizini cvećare.

Istraživači su svoj rad predstavili u Žurnalu socijalne psihologije, a dr Tom Buhanan, psiholog sa Univerziteta u Vestminsteru, tvrdi da pogled na neke predmete može izazvati drugačiji obrazac ponašanja kod ljudi, čak i kad toga nisu svesni.

Drugim rečima, poslušajte savete starijih i damu koja vas je zainteresovala osvojite nekim lepim buketom cveća.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Cveće zaista 'razoružava' žene

Izvor: medio.rs, 02.Jul.2012

Tradicionalni poklon – buket ruža, zaista može da osvoji žensko srce, bar ako imamo u vidu rezultate novog istraživanja u Francuskoj, prenosi britanski "Telegraf".

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.