Crvena otvara apetit, a plava smiruje

Izvor: S media, 31.Mar.2011, 20:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crvena otvara apetit, a plava smiruje

Kada razmišljate o bojama koje biste voleli u svom domu, dobro razmislite šta će one učiniti za vašu psihu i kakvu će poruku poslati onima koji vam dolaze u goste.

Crvena boja zidapovećava krvni pritisak, broj otkucaja srca i energiju kod većine ljudi. Takođe, ona uliva osećaj intimnosti i strasti. Crvena povećava apetit, što objašnjava zašto se tako često može videti u restoranima i zašto može biti dobar izbor za trpezariju. Nemojte je izbegavati >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << ni u spavaćoj sobi...

Narandžasta boja zida čini sobu toplijom, vuče na prijateljstvo i gostoljubivost. Različite nijanse i tonovi narandžaste veoma su prijatni u dnevnoj sobi.

Odaberite prave zavese

Iskoristite svaki kutak male kuhinje

Kako nagovoriti supruga da čisti po kući

Žuta boja zida je boja dobrodošlice, ali utiče i na koncentraciju. Odlična je za sobe koje imaju manje svetla i hodnike.

Plava boja zida smiruje, pa je savršena u spavaćim sobama. S obzirom na to da suzbija apetit, nije najbolji izbor u kuhinjama i trpezarijama... osim ako ne planirate da budete na dijeti sve do sledećeg krečenja.

Zelena boja zida je još jedna opuštajuća boja. Svetlozelena je, kažu stručnjaci, idealna za spavaće i dnevne sobe, srednjejarka će vam prijati u kukuhinji i trpezariji, a ista nijansa će bez muke umanjiti stres u radnoj sobi.

Ljubičasta boja zida nekako se čini previše dečijom, pa je odrasli obično izbegavaju. zaista, deca obožavaju ovu boju bez obzira na pol, pa je iskoristite u sobama predviđenim za mališane.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.