Crkva Sotonom privlači vernike

Izvor: B92, 02.Sep.2009, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crkva Sotonom privlači vernike

Jedna crkva u predgrađu Detroita, u državi Mičigen, "angažovala" je Sotonu ne bi li naterala vernike da u što većem broju dolaze na versku službu.

Sveštenici Metro Saut crkve postavili su plakate sa porukama da je hrišćanska zajednica "smeće" i da "se čoveku od nje prevrće želudac", sa potpisom Sotone.

Reklamna kampanja sprovodi se i putem Internet sajta na kom se objašnjava zašto Đavo mrzi crkvu.

Pastor Adam Dorband izjavio je za lokanu televiziju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << WJBK da crkva ovim neobičnim porukama pokušava da privuče pažnju vernika, naročito onih mlađih.

Isus "traži od nas da budemo kreativni i da iskoristimo sve što možemo da skrenemo pažnju", objasnio je on, dodajući da kampanja nema za cilj da uznemiri vernike.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.