Izvor: Domino Magazin, 10.Jun.2011, 07:06 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Čorba (od bilo čega)
Kuvanje za početnike Mike Dajmaka
Mešano sezonsko povrće – 1 kg; crni luk – 1 glavica; brašno; ulje; so; biber
Drukčije se sprema leti, drukčije zimi, jedan ukus ima na proleće, poseban u jesen. Sve zavisi od onoga što pijaca nudi.
Nezavisno od vremenskih prilika dakle, glavica crnog luka se sitno isecka, posoli pa proprži na zejtinu do rumene boje. Doda se i kašika brašna pa samo malo proprži i polako nalije litrom tople vode.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin <<
E, sad: kilogram sezonskog povrća (šargarepa, bela zelen, keleraba, karfiol, kelj, grašak, boranija, krompir, paprika, tikvica, kupus, zelje...) opere se i isecka na kockice. Sve se ubaci u onu vrijuću vodu, vatra smanji, pa pusti da krčka dok povrće ne smekša.
Dalje je sve stvar mašte: može se začiniti kajmakom a može umešanim jajima i pavlakom.
Kuvanje za početnike
Piše: Mika Dajmak
Autor je urednik Malog kuvara, dodatka petkom u dnevniku Danas, tvorac nekoliko serijala o kuvanju na raznim televizijama, pisac više bestselera iz oblasti kulinarstva: "Sočni kuvar Dva debela novinara", "Šaputanja iz rerne debelih novinara"...
Specijalni dodatak svakog petka
na osam strana.