Čokoladni mus

Izvor: B92, 17.Avg.2010, 17:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čokoladni mus

Svakodnevni sastojci, znalački gurmanski dodaci i intimna atmosfera, siguraće vam slatki užitak koji ćete dugo pamtiti.

Foto: Giandomenico Frassi

Lokacija: Bar-caffè "La Belle Aurore” u Milanu

Recepte ustupio magazin "Sale&Pepe"


Za 8 osoba potrebno je: 200 g čokolade za kuvanje, 1 štapić vanile (ili 1 kašičica ekstrakta vanile), 3 jajeta srednje veličine, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 40 g šećera, 30 g putera i so.

Jaja držite na sobnoj temperaturi. Čokoladu iseckajte, prebacite je u sud i rastopite na pari na veoma tihoj vatri. Štapić vanile presecite napola po dužini, vrhom noža sastružite semenke, dodajte ih čokoladi zajedno s puterom i dobro promešajte.

Sklonite sud s vatre i ostavite čokoladu da se rashladi. Odvojite žumanca od belanaca, pa žumanca umešajte u čokoladu. Belanca umutite u sneg s malo soli i šećerom, pa ih dodajte kremu od čokolade.

Smesu rasporedite u 6 činijica, svaku pokrijte streč folijom i prebacite u frižider na 6-8 sati pre posluženja.

Priprema: 20 minuta + 8 sati

Kuvanje: 10 minuta

Trošak: 344-450 din.

260 kcal po porciji

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.