Izvor: B92, 17.Avg.2010, 17:26 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Čokoladni mus
Svakodnevni sastojci, znalački gurmanski dodaci i intimna atmosfera, siguraće vam slatki užitak koji ćete dugo pamtiti.
Foto: Giandomenico Frassi
Lokacija: Bar-caffè "La Belle Aurore” u Milanu
Recepte ustupio magazin "Sale&Pepe"
Za 8 osoba potrebno je: 200 g čokolade za kuvanje, 1 štapić vanile (ili 1 kašičica ekstrakta vanile), 3 jajeta srednje veličine, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 40 g šećera, 30 g putera i so.
Jaja držite na sobnoj temperaturi. Čokoladu iseckajte, prebacite je u sud i rastopite na pari na veoma tihoj vatri. Štapić vanile presecite napola po dužini, vrhom noža sastružite semenke, dodajte ih čokoladi zajedno s puterom i dobro promešajte.
Sklonite sud s vatre i ostavite čokoladu da se rashladi. Odvojite žumanca od belanaca, pa žumanca umešajte u čokoladu. Belanca umutite u sneg s malo soli i šećerom, pa ih dodajte kremu od čokolade.
Smesu rasporedite u 6 činijica, svaku pokrijte streč folijom i prebacite u frižider na 6-8 sati pre posluženja.
Priprema: 20 minuta + 8 sati
Kuvanje: 10 minuta
Trošak: 344-450 din.
260 kcal po porciji