Čitaoci B92.net o porezu na pse: Da, apsolutno ANKETA

Izvor: B92, 10.Apr.2023, 11:30

Čitaoci B92.net o porezu na pse: "Da, apsolutno" ANKETA

Generalni sekretar Kinološkog saveza Srbije Mahmud al Dagistani smatra da bi trebalo uvesti porez na pse, a time je izazvao prilično podeljene reakcije javnosti.

Kako mnogi veruju, uvođenje poreza na pse bi neke od neodgovornijih vlasnika navelo da svoje ljubimce izbace na ulicu, ali pošto su oni čipovani, Dagistani je predložio velike novčane kazne za one koji tako postupe, a od novca bi se finansirali azili po Srbiji.

Kako on kaže, sve što pas uradi loše je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zapravo ogledalo nemarnosti vlasnika jer sama činjenica da ste uzeli psa sa sobom novi ogromnu odgovornost i vlasnici to moraju da shvate.

"Porez na pse - apsolutno!! To što neko misli da je dovoljno da pokupi 'otpad' za psom u parku nije dovoljno. Šta ćemo sa onim vlasnicima koji imaju po 6 pasa u dvorištu i maltretiraju ceo komšiluk danonoćnim lavežom", jedan je od komentara čitalaca portala B92.net.

Mnogi smatraju da će oporezivanje vlasnika pasa ulice učiniti bezbednijim, naročito za decu, jer će pse onda šetati samo odgovorni ljudi.

"Kao roditelj malog deteta zalažem se da se kažnjavaju vlasnici opasnih pasa koji ih šetaju bez povodca i bez korpe", piše jedan od čitalaca našeg portala.

Sa druge strane, postoji i bojazan da će onda kućni ljubimci za Srbe postati luksuz.

"Mi ne živimo po nemačkom standardu, zato ne treba ni da kopiramo njihove zakone", komentarišu ljudi.

Vlasnici pasa se i šale na svoj račun dok se nadaju da se porez ipak neće uvoditi, pa zahtevaju da se uvaži i mišljenje njihovog psa.

"Moj pas kaže da neće da plaća ništa. Moraću da ga isteram da mi ne navuče uterivače na vrat. Kako ja mogu da plaćam moj porez na ljude a on neće svoj porez na kerove. Doduše možda je ljut što nema i porez na mačke", našalio se jedan čitalac portala.

Šta vi mislite? Treba li uvesti porez na pse i da li biste ga plaćali? Odgovorite nam u anketi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.