Čitaoci B92.net jednoglasni o TikToku: Ukidajte ga

Izvor: B92, 08.Maj.2023, 09:36

Čitaoci B92.net jednoglasni o TikToku: Ukidajte ga

Nakon masakra na Vračaru, kada je trinaestogodišnji K.K. usmrtio osmoro đaka i radnika obezbeđenja, pokrenuta je peticija za ukidanje društvene mreže "Tiktok", za koju mnogi smatraju da ima "poremećen" sadržaj.

Nakon tragedije koja je Srbiju zavila u crno, mnogi maloletni korisnici ove mreže promovisali su sadržaj kojim se veliča akter krvavog pira u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", čemu određeni broj građana Srbije, ali i susednih zemalja, želi da stanu na put. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Da li su u manjini?

"Zbog necenzurisanih sadržaja koji loše utiču na decu i omladinu, a usled aktuelnih dešavanja odnosno vršnjačkog masakra (Ribnikar), koji se širi i na starije grupe (Mladenovac). Deca masovno na Tik Toku podržavaju Kostin krvavi pir i cilj peticije je da se zaustavi bar ovaj vid Tik Tok "bolesne promocije" ovog zla", piše na Fejsbuk stranici koja se zalaže za ukidanje TikTok društvene mreže.

Da li TikTok sadržaj kvari našu decu, da li je ova društvena mreža uzela maha, da li utiče na konstruisanje pogrešne slike kod mlađih članova našeg društva?

Anketu koju je sproveo B92.net na pitanje "Da li ste za ukidanje TikTok-a?" donelo je sledeće rezultate. Do sada, od ukupnih 14.151 glasova, čak 12.026 ljudi glasalo je za opciju "Da, TikTok negativno utiče na našu omladinu." dok je 1.970 glasova prikupila opcija "Ne, ne vidim nikakav problem."

Da li će do zabrane ove popularne društvene mreže doći, ostaje pitanje. Sve više država ograničava sadržaj koji je dozvoljen na njihovoj teritoriji ili zabranjuje aplikaciju. Ovo su države koje su primenila delimične ili potpune zabrane na TikTok-u:

Šta vi mislite o tome? Navedite u komentarima

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.