Cena prava sitnica: Napola popušena cigara Vinstona Čerčila na aukciji

Izvor: B92, 05.Jul.2023, 08:02

Cena prava sitnica: Napola popušena cigara Vinstona Čerčila na aukciji

Ljubitelji istorije imaće priliku da se nadmeću za predmete dvojice bivših britanskih premijera na aukciji ovog meseca.

Napola popušena cigara Vinstona Čerčila i lula Harolda Vilsona prodavaće se na aukciji Catherine Southon Auctioneers & Valuers 19. jula.

U napola popušenoj i napola sažvakanoj cigari Čerčil je uživao u svojoj rezidenciji u Čartvelu dok je gledao film "Ben Hur". Poklonio ju je posle jednom policajcu koji je bio deo sigurnosne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ekipe u njegovoj porodičnoj kući i molio je Čerčila da mu je pokloni za uspomenu.

Božićna čestitka poslana vlasniku 1963. i pismo kojim se potvrđuje cigara s oznakom Romeo i Julija sada je na prodaju dala porodica policajca i očekuje se da će postići cenu u visini oko 700 do 900 evra.

U međuvremenu, Vilsonova drvena lula, za koju se zna da mu "pomaže da se opusti", takođe je potvrđena službenim pismom samog bivšeg premijera sadašnjem vlasniku koji ju je kupio na dobrotvornoj aukciji 1979. Očekivana cena je između 349 i 580 evra.

Ketrin Sauton, predstavnica aukcijske kuće, izjavila je: "Drago mi je što ćemo na aukciju staviti dva ikonična komada koja pripadaju političkim memorabilijama dvojice poznatih premijera u tako važnom razdoblju naše političke istorije".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.