Čekala na posao sedam godina, a onda... /VIDEO

Izvor: B92, 21.Mar.2018, 12:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čekala na posao sedam godina, a onda... /VIDEO

Danica Pantić iz Drugovca pored Smedereva je po zanimanju trgovac, ali je čekajući posao sedam godina bila prinuđena da se posveti voću, povrću i domaćim životinjama.

"Skoro deset godina sam radila u trgovini. Gazda je zatvorio, otišao u Austriju, prekinuo sa radom i ja sam tako ostala bez posla“, priča Pantić.

Nije ni sanjala da će se u 52. godini obučavati za šivača. U firmi u kojoj radi, njena koleginica Branislavka Stojanović je na posao čekala >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 11 godina.

"Verujte, kad neko sa 48 godina dobije priliku da radi i dobije ugovor na neodređeno vreme, to je nešto veoma veoma bitno, jer svakim odlaskom na razgovor za posao, kada vas odbiju, gubite samopouzdanje. Tog momenta, kad vi saznate da niste čak ni za neku čistačicu u birtiniji, nekoga ko ima 48 godina zaboli", kaže Stojanović.

Ostatak priče pogledajte u prilogu iz Eksploziva.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.