Čeka me još operacija u borbi protiv raka

Izvor: B92, 12.Mar.2014, 19:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Čeka me još operacija u borbi protiv raka"

Skoro godinu nakon što je svet obišla vest da se glumica Anđelina Džoli podvrgla dvostrukoj preventivnoj mastektomiji, glumica je početkom ove sedmice izjavila da je čeka još jedna od preventivnih operacija u borbi protiv raka.

Pročitajte: Žene u Srbiji ne reaguju kao Anđelina Svetski trendovi u lečenju raka dojke Sve što treba da znate o raku dojke Problemi žena nakon mastektomije Anđelina Džoli mnogim ženama pokazala put

Holivudska zvezda podvrgla se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prošlog proleća dvostrukoj preventivnoj mastektomiji, nakon što su lekari ustanovili da postoji velik rizik od toga da oboli od raka dojke.

Testovi kojima se podvrgla pokazali su da poseduje BRCA1 gen povezan sa rakom dojke, bolešću od koje je i njena majka preminula u 56. godini.

Tom prilikom Anđelina Džoli je u tekstu objavljenom u "Njujork tajmsu" otkrila da je od lekara saznala da ima 87 odsto šanse da dobije rak dojke i 50 odsto šanse da dobije rak jajnika.

Međutim, prošlogodišnje operacije zaštitle su glumicu samo od velikog rizika da oboli od raka dojke, dok su šanse da dobije rak jajnika i dalje velike.

“Postoji još jedna operacija kojoj moram da se podvrgnem”, kazala je glumica u razgovoru za “Entertejinment vikli”. “Trenutno prikupljam savete od divnih ljudi iz celog sveta kako bih što uspešnije prošla kroz sledeći nivo.”

Ona je dodala da je svoju priču podelila sa javnošću kako bi podstakla i druge žene da vode više računa o svom zdravlju, prenosi “Tamj".

“Izabrala sam da ne držim svoju priču u tajnosti jer postoji toliko žena koje nisu ni svesne da žive u senci raka. Nadam se da će i one takođe biti u mogućnosti da se podvrgnu testiranju kao i ja i da će, ako budu izložene riziku, znati koje su im sve opcije na raspolaganju.”

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Čeka me još operacija u borbi protiv raka"

Izvor: B92, 12.Mar.2014

Skoro godinu nakon što je svet obišla vest da se glumica Anđelina Džoli podvrgla dvostrukoj preventivnoj mastektomiji, glumica je početkom ove sedmice izjavila da je čeka još jedna od preventivnih operacija u borbi protiv raka...Pročitajte: Žene u Srbiji ne reaguju kao Anđelina Svetski trendovi...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.