Čačak: Dva pacijenta sa respiratornim infekcijama životno ugrožena

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Feb.2019, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čačak: Dva pacijenta sa respiratornim infekcijama životno ugrožena

Portparol čačanske Opšte bolnice Biljana Kočović izjavila je danas da je poslednjih nedelja povećan broj pacijenata sa respiratornim infekcijama kao što su povišena temperatura, malaksalost, bolovi u mišićima a da su dva pacijenta životno ugrožena.

"Na odeljenje intenzivnog lečenja primljeno je šest pacijenata. Četvoro pacijenata je u ozbiljnom zdravstvenom stanju, dok su dva pacijenta životno ugrožena, pod stalnim medicinskim nadzorom. Kod jednog pacijenta je potvrđen >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << virus gripa H1N1. Uglavnom su to hronični bolesnici, kardiovaskularni bolesnici, dijabetičari i onkološki pacijenti", rekla je Kočović.

Zavod za zaštitu javnog zdravlja (ZJZ) u Čačku proglasio je danas epidemiju gripa na teritoriji Moravičkog okruga koga pored Čačka, čine i Gornji Milanovac, Lučani i Ivanjica, zbog čega su zabranjene posete u bolnicima.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.