CG: Policajci uče o LGBT pravima

Izvor: B92, 03.Jun.2013, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CG: Policajci uče o LGBT pravima

Specijalizovana obuka za crnogorske policajce o pravima LGBT osoba i unapređenja primene policijskih ovlašćenja prema toj populaciji počeće sutra u Podgorici.

Kako je saopšteno, kroz specijalizovani obuku koju sprovode instruktori iz Kanade proći će 54 policijska službenika iz svih sektora Uprave policije Crne Gore.

Osim unapređenja kapaciteta policijske organizacije i rada sa LGBT zajednicom intencija je da se počne sa postepenim kreiranjem stručnih kadrova >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i s promovisanjem policijskih službenika u svim opštinama Crne Gore, specijalzovanih za kontakt i saradnju sa LGBT osobama , navodi se u saopštenju.

Projekat jačanju kapaciteta crnogorske policije za rad sa LGBT zajednicom realizuje LGBT Forum progres, u saradnji sa Vladom Crne Gore, uz podršku Vlade Holandije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.