CERN: Misterija starih fotografija

Izvor: B92, 30.Okt.2014, 16:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CERN: Misterija starih fotografija

Laboratorija Cern iz Ženeve koja se bavi proučavanjem fizike čestica, predstavila je obimnu arhivu fotografija, od kojih neke potiču iz pedesetih godina prošlog veka.

Problem je u tome što nisu sačuvani opisi ovih fotografija, pa naučnici sada traže pomoć javnosti.

Cern je objavio 120.000 fotografija snimljenih između 1955. i 1985.

“Verujemo da bi informacije o ljudima i onom što se dešava na ovim fotografijama mogle da se prikupe”, stoji na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << blogu.

Ako prepoznate predmet ili nekog od ljudi, možete poslati mejl na photo.archive@cern.ch i zauzmite svoje (malo) mesto u istoriji nauke.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

CERN-Misterija-starih-fotografija

Izvor: medio.rs, 31.Okt.2014, 00:24

Laboratorija Cern iz Ženeve koja se bavi proučavanjem fizike čestica, predstavila je obimnu arhivu fotografija, od kojih neke potiču iz pedesetih godina prošlog veka...Problem je u tome što nisu sačuvani opisi ovih fotografija, pa naučnici sada traže pomoć javnosti...Cern je objavio 120.000...

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.