Butkica, butkica

Izvor: Domino Magazin, 09.Sep.2011, 08:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Butkica, butkica

Kuvanje za početnike Mike Dajmaka

Dimljena butkica – 1 kom; krompir – 4 kom; jaja – 4 kom; biber; lovorov list; strugani ren

Ima li nekoga ko se ne seća čuvenog filma »Šunka, šunka«. Neprecizan prevod: trebalo je »Butkica, butkica«.

To se, naravno, ne odnosi na ovu dimljenu i sušenu koju samo valja ubaciti u papenov lonac, dodati četiri jajeta, onda i četiri osrednja, dobro oprana krompira. Začini se kašičicom bibera u zrnu, lorberom >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << (dva, tri listića) nalije vodom, lonac zapečati pa pusti da pišti četrdeset pet minuta.

Kad se pristupi trpezi sledi glavno iznenađenje: krompir ima ukus mesa, jaja su postala tamno-braon boje i masna, a butkica ko bitkica: ništa bez nje. Samo joj nedostaje malo struganog rena.

Sto jedno jelo (+ gurmanski bonus) za sve uzraste, svačiji džep, sva godišnja doba, sve ukuse...

Poručite odmah

150 din (+ PTT)

065/26 25 035

E-mail: malikuvar@sezampro.rs

Kuvanje za početnike



Piše: Mika Dajmak

Autor je urednik Malog kuvara, dodatka petkom u dnevniku Danas, tvorac nekoliko serijala o kuvanju na raznim televizijama, pisac više bestselera iz oblasti kulinarstva: "Sočni kuvar Dva debela novinara", "Šaputanja iz rerne debelih novinara"...

Specijalni dodatak svakog petka

na osam strana.

Nastavak na Domino Magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.