Buran život, botoks i kokain; kako danas izgledaju zvezde meksičkih sapunica?

Izvor: B92, 12.Okt.2021, 15:18

Buran život, botoks i kokain; kako danas izgledaju zvezde meksičkih sapunica?

Ove glumice proslavile su se svojim ulogama na malim ekranima krajem prošlog veka, a neki od njihovih života zvuče kao scenariji sapunica u kojima su glumile.

Devedesetih godina gotovo ceo svet je gledao meksičke telenovele. Te sapunice vinule su njihove glavne glumice u svetsku slavu, a neki od njih imale su gotovo jednako burne živote kao i likovi koje su tumačile.

Jedna od prvih sapunica koja je prikovala gledaoce pred male ekrane bila je "Rosa Salvahe". Glavnu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << junakinju Rosu Garsiju glumila je Veronika Kastro (68), kojoj je to bila najznačajnija uloga u karijeri.

Nastavila je da glumi u serijama i sapunicama, ali i u filmovima, pa je njen poslednji film "Dime Cuando Tu" izašao prošle godine.

Kao i mnoge druge slavne osobe, Veronika Kastro nije mogla da odoli estetskim operacijama kako bi što duže zadržala mladalački izgled. Ipak, mnogi misle kako je preterala i da joj je lice ostalo "zaleđeno".

Ista kritika često je upućivana i glumici Gabrijeli Spanik (47), njeni fanovi su više puta molili da stane sa botoksom ili barem uspori.

"Opet si išla pod nož. Bićeš tako deformisana da nećeš više ličiti na sebe", napisao joj je jedan pratilac ispod fotografije.

Gabrijela Spanik je devedesetih bila jedna od najtraženijih glumica na području Južne Amerike, a najpoznatija je po ulozi u seriji "Otimačica". Nakon toga je glumila i u sapunicama "Za tvoju ljubav", "Zatočenica" i "Gospodarica tvog srca" i tom žanru posvetila je karijeru.

Međutim, ljubav prema hirurškim zahvatima nije najkontroverzniji deo Gabrijelinog života.

Tako je njena asistentkinja Marsija Fernandez Babio uhvaćena nakon što je optužena da je tokom četiri meseca tajno trovala glumicu, njenu majku, sina i sluškinju.

Marsija Babio je prvo bila zaposlena kako bi špijunirala Gabrijelinu bliznakinju Danijelu, ali dok je Danijela shvatala šta se događa, Gabrijela je zaposlila Marsiju Babio kao asistentkinju.

Asistentkinja je u piće i hranu porodice stavljala jedinjenje amonijaka koje se koristi u otrovu za pacove.

Marsija Babio je tvrdila da su njeni zločini bili isprovocirani, jer je trpela seksualno zlostavljanje.

"Mesecima sam trpela Gabrijeline uvrede, a tokom jednog snimanja me je neprimereno dodirivala", izjavila je jednom prilikom.

Osim aferom s trovanjem i estetskim operacijama, Gabrijela Spanik je izazvala veliku kontroverzu kad je potpuno gola pozirala za meksički erotski časopis H Extremo.

Još jedna gledaocima draga serija bila je "Marisol", koju je tumačila glumica Erika Buenfil (57). Priča je pratila devojku Marisol koja mora da živi sa velikim ožiljkom, a povrh svega se nesrećno zaljubila.

Slična sudbina zapala je i samoj Eriki, koja je neplanirano zatrudnela sa Ernestom Zedilom mlađim, sinom bivšeg meksičkog predsednika.

Nakon što mu je rekla za trudnoću, Zedilo ju je ostavio pa je sina Nikolasa de Hesusa (16) odgajala sama.

"Sve se desilo neočekivano i preko noći. Nisam zapravo htela tu vezu i bila sam uplašena kada sam saznala da sam ostala trudna. Ernesto je mlađi od mene i nije hteo tada da ima dete", rekla je glumica.

Dodala je kako je njena pokojna majka Marija Marta bila razočarana i ljuta jer je znala da Ernesto neće da učestvuje u odrastanju deteta.

Iako žali što njen sin nije imao očinsku figuru u životu i kaže kako je teško biti samohrana majka, ne žali ni za čim. Erika Buenfil se još uvek bavi glumom, pretežno glumeći u serijama, ali se upustila i u muzičke vode i snimila tri albuma.

Glumicu Leticiju Kalderon (52) mnogi pamte kao Esmeraldu iz istoimene telenovele. Glumila je u više od 30 serija, a gledaoci su je, nakon "Esmeralde", koja se emitovala 1998. godine, pratili i u sapunicama "U ime ljubavi" i "Slomljeno srce".

Još uvek glumi, ali najviše vremena izdvaja za sinove Lusijana (17) i Karlosa (16), posebno jer Lusijan ima Daunov sindrom.

"Majčinstvo me je u potpunosti promenilo i dalo neopisivi osećaj mom životu. U mojoj karijeri je bilo trenutaka koji i nisu bili toliko uspešni, a kad su sinovi došli na svet naučili su me da cenim svaki trenutak. Bila sam blagoslovljena gledajući ih kako prave prve korake, uče da govore, gledaju u mene", otkrila je meksička glumica i naglasila kako je sa sinovima posebno pratila Svetsko prvenstvo u fudbalu u Rusiji 2018. godine.

Njen život u trenutku kad je glumila Esmeraldu bio je mnogo uzburkaniji. Tako su tokom snimanja ispunjavali sve njene prohteve, iako je bila zavisna od kokaina. Leticija je 2013. priznala da joj je najbolja drugarica umrla na rukama od predoziranja, nakon čega je odlučila da se promeni.

"Bila sam mlada, puna novca i sve mi je bilo dostupno", izjavila je u jednom intervjuu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.