Brži od najbržeg!

Izvor: Domino Magazin, 11.Avg.2011, 14:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brži od najbržeg!

SSD diskovi sve bolji izbor

SSD diskovi duže vremena prisutni su na tržištu računarske opreme i jednog dana ( kada im se još poveća kapacitet i smanji cena ) sasvim sigurno će sasvim zameniti standardne hard diskove. Adatini modeli iz serije AS599S dostupni su kod nas već nekoliko meseci, a sada se pojavio i model iz serije S511.

On je zasnovan na kvalitetnim fleš čipovima i kontroleru SandForce SF-2200 sa podrškom za Windows TRIM komandu i interfejsom SATA >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << 6GB/s. Time je povećana brzina čitanja/pisanja podataka i ona je sada 550/520 MB, što omogućava prenos videa od 5 GB za svega 15 sekundi. Što se tiče podizanja sistema, Windows 7 se pokreće za fantastične  23 sekunde. Ovakve karakteristike su neophodne za obradu video materijala, grafički zahtevne aplikacije i sve poslove gde je potreban brz i pouzdan rad sa velikim datotekama.

Male dimenzije, mala potrošnja energije, bešuman i brz rad bez vibracija, kao i mogućnost ugradnje u prenosive računare čine ga odličnim izborom za osvežavanje sistema. Još je bolje ako se kupuje prilikom sastavljanja nove konfiguracije uz matičnu ploču sa podrškom za SATA 6GB/s, jer se tada može iskoristiti njegov pun potencijal.

Direct Link

Nastavak na Domino Magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.