Brutalan napad na sopstvenu vrstu: Ogromna ajkula sa dva ugriza prepolovila drugu ajkulu VIDEO

Izvor: B92, 11.Jul.2019, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brutalan napad na sopstvenu vrstu: Ogromna ajkula sa dva ugriza prepolovila drugu ajkulu VIDEO

Australijiski ronioci su uspeli su da snime jedan potpuno neverovatan prizor. Oni su "uhvatili trenutak" kada jedna velika bela ajkula ujeda drugu i nanosi joj smrtonosne povrede.

Dramatičan snimak prikazuje neman od preko tri metra dužine, koju napadaju mnogo veće ajkule dok ona jede mamac pored ribarskog čamca.

Brutalni napad, koji je bio fatalan, završio se velikim ugrizom na sredini trupa ajkule žrtve. Uskoro je usledio još jedan takav ujed.

"Ovo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je ogromna ajkula, dugačaka 3 i po metra. Ali pogledajte samo veličinu tog ugriza! To je ogromno! To je ogromna količina energije koja vam je potrebna da biste tako ugrizli drugu ajkulu."

"I sami morate da budete prilično veliki", prokomentarisao je snimak profesor Mark Miken iz Australijskog instituta za pomorske nauke, za National Geographic WILD.

Miken ističe da su svi morski psi kanibali - čak i velike bele ajkule. Novija istraživanja pokazuju da morski psi jedni druge jedu hiljadama godina unazad.

Inače, ovi izuzetno retki snimci predstavljaju deo serijala koji se bavi istraživanjem života predatora, koji u divljini napadaju pripadnike sopstvene vrste.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ajkula sa dva ugriza prepolovila drugu ajkulu, ronioci sve snimili

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Jul.2019, 07:58

Australijiski ronioci su uspjeli su da snime jedan potpuno nevjerovatan prizor. Oni su "uhvatili trenutak" kada jedna velika bijela ajkula ujeda drugu i nanosi joj smrtonosne povrede.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.