Brižit Bardo nazvala francuskog ministra ekologije kukavicom

Izvor: B92, 05.Avg.2017, 20:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brižit Bardo nazvala francuskog ministra ekologije kukavicom

Nekada poznata francuska glumica Brižit Bardo kritikovala je danas francuskog ministra ekologije Nikolu Iloja koji je odobrio lov na vukove u planinskim krajevim gde su ovce izložene napadima, nazivajući ga "kukavicom i prodanom dušom", preneli su lokalni mediji u Francuskoj.

Brižit Bardo uputila je nedavno pismo francuskom ministru u kojem je zatražila da se obustavi lov na vukove, upoređujući lovce sa džihadistima.

"Ti fanatici okidača lovačkih pušaka nisu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ništa drugo nego džihadisti za životinje. Plaše me... Svuda su se poboljšali uslovi za životinje osim u Francuskoj", navela je Brižit Bardo koja je poznata da ne bira reči u upućivanju kritika prema onima koji ugrožavaju prava životinja.

"Dosta mi je već ove nove vlade. Ilo je kukavica i prodana duša. Povraća mi se od njega", rekla je nekada čuvena lepotica.

Francuska vlada dala je krajem jula dozvolu za lov više desetina vukova u planinskim krajevima gde su ovce izložene napadima.

Vlada je odobrila ubijanje najviše 40 vukova do jula 2018, što iznosi malo više od 10 odsto ukupnog broja vukova u toj zemlji.

Aktivisti za prava životinja su tada pozvali na obustavu lova i tvrde da su hici upozorenja dovoljni da oteraju gladne vukove.

Brižit Bardo rođena 1934. godine, seks-bomba francuske kinematografije 1960-ih godina, povukla se na vrhuncu karijere i potom posvetila borbi za zaštitu životinja.

Njene izjave i kritike uvek privlače veliku medijsku pažnju u Francuskoj.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Brižit Bardo nazvala ministra kukavicom i prodanom dušom

Izvor: N1 televizija, 05.Avg.2017

Francuska glumica Brižit Bardo kritikovala je francuskog ministra ekologije Nikolu Iloja, koji je odobrio lov na vukove u planinskim krajevim gde su ovce izložene napadima, nazivajući ga "kukavicom i prodanom dušom", preneli su lokalni mediji u Francuskoj...Brižit Bardo uputila je nedavno pismo...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.