Bred Pit tuži Anđelinu Džoli

Izvor: B92, 19.Feb.2022, 21:58

Bred Pit tuži Anđelinu Džoli

Bred Pit tuži Anđelinu Džoli jer je prodala svoj udeo u vinariji koju su kupili dok su i dalje bili zajedno. Kupac je navodno ruski oligarh Jurij Šefler.

Glumac je zatražio od suda da poništi poslovnu transakciju koju je sprovela njegova bivša supruga u kojoj je učestvovao Šato Miraval u Francuskoj, koji su zajedno kupili 2008. godine.

U dokumentima do kojih je došao TMZ, 58-godišnja zvezda traži odštetu nakon što je Džoli predala svoj udeo podružnici >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Stoli grupe Tenute del Mondo, kojom Šefler vodi.

Rekao je da je par prvo kupio imanje za 28,4 miliona dolara, a ona je uložila oko 40% sredstava.

U sudskim dokumentima, Pit je insistirao na tome da je uložio više posla i sredstava u vinariju kako bi osigurao da ona ostvaruje profit, a on je tvrdio da do 2013. ona nije izjednačila njegov deo.

On je dodao da su se dogovorili da neće prodati svoj udeo u poslu bez pristanka druge strane.

Džoli, koja je podnela zahtev za razvod 2016. godine, otišla je na sud prošlog leta i rekla sudiji da ima dogovor da proda svoj deo.

Do septembra, Pit je pristao da Džoli nastavi sa prodajom, ali je primetio da ona ne pristaje na stvarnu transakciju, već joj je dozvolio da pronađe kupca kojeg bi potom on morao da odobri.

Rekao je da je sledećeg meseca otkrio da je Tenute del Mondo – koju kontroliše Šefler – kupio njen udeo u vinariji, navodeći da nije tražila njegov pristanak.

Prema tužbi, Džoli je prodala svoj udeo proizvođaču alkoholnih pića sa sedištem u Luksemburgu pod kontrolom ruskog oligarha Jurija Šeflera, bez Pitovog znanja.

"Prodala je svoj udeo sa znanjem i namerom da će Šefler i njegove filijale nastojati da kontrolišu posao kojem se Pit posvetio i da potkopaju Pitovo ulaganje u Miraval", dodaje se u tužbi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.