Bred Pit: Ruski tajkun me maltretira i preti zbog Anđeline Džoli

Izvor: B92, 14.Feb.2024, 15:39

Bred Pit: Ruski tajkun me maltretira i preti zbog Anđeline Džoli

Bred Pit trenutno vodi pravnu bitku protiv ruskog tajkuna Jurija Šeflera za kontrolu nad vinarijom "Chateau Miraval", koju je nekada zajedno posedovao sa bivšom suprugom Anđelinom Džoli. Glumica je 2021. prodala svoje deoince Šefleru za 64 miliona dolara preko svoje investicione firme "Nouvel", a sada Pit pokušava da ospori tu transakciju.

Pit u novim sudskim dokumentima tvrdi da ga je Šefler maltretirao nakon što je "tajno" preuzeo "Nouvel". Šefler je javno objavio njihovo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "partnerstvo" i zatim tražio sastanak sa Pitom, pri čemu mu je navodno "ultimativno prećeno" ako ne pristane na saradnju. Pitove tvrdnje sugerišu da je Šefler pokušavao da prisili Pita na saradnju koristeći izmišljene optužbe da loše upravlja vinarijom.

Šefler, vlasnik brenda votke "Stolichnaya", želeo je da, prema Pitovom pravnom timu, iskoristi slavu holivudske zvezde kako bi profitirao.

Pit je tužio Džolijevu zbog prodaje "Nouvela" i njegovih 50 odsto deonica u "Chateau Miraval" poslovnoj grupi koju sada kontroliše Šefler. "Nouvel" je zatim uzvratio tužbom, tražeći od Pita 350 miliona dolara odštete, piše Sun.

Uprkos tvrdnjama da je Pit "glumac, a ne poznavalac vina", evropski sud je navodno dodelio pobedu Pitu, oduzimajući Šefleru 10 odsto njegovih deonica, čime je Pit ponovno postao većinski vlasnik. Međutim, pravna borba sa Šeflerom se nastavlja, jer njegov tim tvrdi da sud u Kaliforniji nije nadležan za suđenje o ovom pitanju.

Ova pravna drama odvija se nakon razvoda slavnog holivudskog para, koji je još uvek nedefinisan, dok se očekuje da će konačna sudska odluka biti nakon predaje finansijskih dokumenata sudu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.