Branili su joj da peva: Ona izdala album u 94. godini i osvojila Gremija

Izvor: B92, 16.Feb.2024, 09:28

Branili su joj da peva: Ona izdala album u 94. godini i osvojila Gremija

Angela Alvarez (96) je američka pevačica kubanskog porekla i najstarija dobitnica nagrade Latin Gremi u kategoriji najboljeg novog izvođača

Pre tri godine je objavila svoj debitantski album koji ju je doveo do nominacije za prestižnu muzičku nagradu.

Gremi je osvojila 2022. godine i podelila ga sa Silvanom Estradom. Angela je počela da nastupa tek u starijoj dobi i dokaz je da nikada u životu nije kasno slediti svoj san ili početi s novim hobijem.

Alvarez >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od detinjstva gaji strast prema muzici.

”Kad sam bila dete, imala sam 2 tete koje su svirale klavir i učile me da pevam. Kad god je bilo porodično okupljanje, ja sam bila umetnica. Krojili su haljine za mene, a uvek sam volela da nastupam”, prisetila se ona.

Međutim, uprkos njenoj želji da postane pevačica, otac ju je odvraćao od muzičke karijere. Angela se potom udala i dobila četvero dece. Međutim, nije zapostavila muziku. Pisala je pesme i nastupala za svoju porodicu i prijatelje.

Njen put do uspeha u muzičkoj industriji bio je prepun prepreka, čak i nakon što je emigrirala u SAD.

Zahvaljujući njenom unuku Karlosu Hoseu Alvarezu, koji je verovao u njen talent i organzovao snimanje albuma, Angeline pesme napokon su ugledale svetlost dana. Izjavila je da je njen cilj bio "očuvati ostavštinu svoje porodice" i nije očekivala veliki međunarodni uspeh.

U svom govoru prilikom osvajanja Gremija rekla je da je jako ponosna što može ispričati svoju priču i dirnuti ljude.

”Ima ljudi koji odustaju, ali ja nisam odustala. Uvek sam se borila", rekla je.

Odala je i počast svojoj domovini te se zahvalila svojim najmilijima. Svima koji se trude da ispune svoj san poručila je da ne odustanu od njega.

"Obećavam vam, nikad nije kasno,” zaključila je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.