Bračna pravila koja smete da prekršite

Izvor: S media, 23.Apr.2011, 14:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bračna pravila koja smete da prekršite

Nepisana bračna pravila da ne idete u krevet posvađani ili da idete zajedno na godišnji odmor trebalo bi, prema nekom opšte uvreženom mišljenju, blagotvorno da utiču na brak i odnos. Otkrivamo, ako to već niste spoznali, koja to bračna pravila možete ponekad i da prekršite.

Ne idite u krevet posvađani

Pokušaji rešavanja problema dok ste umorni i pod stresom neće vas daleko odvesti, smatra stručnjak za odnose Elizabet Lombardo. ‘Složite se da >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << se jednostavno oko te stvari ne slažete i popričajte ponovno kad budete odmorni’, kaže Lombardo.

Uvek budite 100 posto iskreni

Biti uvek iskren nije baš najbolja taktika u braku. Zašto biste s partnerom delili sve detalje o bivšim vezama? Konačno, važno je da budete obazrivi, ljubazni i pažljivi kad su partnerova osećanja u pitanju.

Ne idite na godišnji odmor odvojeno

Podrazumeva se da slobodno vreme kada ne radite želite da provedete zajedno. To podrazumeva da ste jedno drugom sve i da ne možete jedno bez drugoga. To jednostavno nije realno očekivanje. Nemojte da vas grize savest ako odete na godišnje odmore odvojeno. To je normalno, čak i poželjno ponekad.

Ako se svađate, srljate u propast

Baš suprotno, ako ste lažno uljudni, ćutite i nikada se ne svađate s partnerom, verovatnije je da ćete se rastati, tvrdi novo britansko istraživanje. Konstruktivne svađe su poželjne i dobre.

Neudate Bugarke najnesrećnije žene na svetu

Pronađen recept za uspešan brak

Vanbračna zajednica potkopava budućnost deteta

Deca su uvek na prvom mestu

Ponekad staviti vezu na prvo mesto, bolje je i za vas i decu. Deca će na taj način imati pravi uzor, znaće ko ima kontrolu i ugledaće se na roditelje koji se vole i podržavaju.

Nemojte spavati u odvojenim sobama

Mit je da bračni parovi spavaju bolje i da se bolje slažu ako spavaju zajedno.

Možda će vaša veza biti kvalitetnija ako se pošteno naspavate u gostinskoj sobi umesto da celu noć gurkate dragoga da se okrene na bok jer od njegovog hrkanja vam već puca glava.

Ako nema strasti, vaša veza je osuđena na propast

Mnogi smatraju da veza umire kada se strast stiša i da je vreme za nešto novo i uzbudljivije. Dugoročne veze uspevaju zbog predanosti, poverenja, ljubavi koja se neguje, a ne samo zbog strasti.

Nikada vam ne sme biti dosadno u krevetu

Veza puna uzbuđenja i drame možda je kratkoročno dobra, no rutina, uigranost, udobnost normalni su i poželjni u dugim vezama. Ponekad ćete, naravno, začiniti ljubavni život, no to ne treba biti svakodnevno pravilo koje će vas opsedati i mučiti.

Morate imati seks s partnerom da biste ga učinili srećnim

To je dobar razlog, no ako je jedini, nije dobro. Seks često u dugim vezama postaje obaveza koja se mora odraditi. No ako niste za akciju, ne treba da se silite i to radite samo kako biste ugodili drugoj strani.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.